Blog Post

Het CTB locker virus verwijderen

ctb locker 250x250Het CTB Locker virus (ook wel gevonden als CTB-Locker ransomware) is de nieuwste crypto-type malware, welke midden juli begonnen is met het aanvallen van computers. Het is bijna identiek aan Cryptowall virus, CryptolockerCryptorbit, Critroni, etc., als je dus reeds gehoord hebt van deze parasieten weet je waarvoor deze ransomware gebruikt wordt. Het komt erop neer dat het ontworpen is om bepaalde gegevensbestanden te coderen en dan mensen geld te laten betalen om ze te decoderen. Meestal wordt aan de mensen die hun foto’s, video’s en andere bestanden willen herstellen 120 USD gevraagd. Soms vraagt de CTB Locker ransomware echter 24 USD of minder. Natuurlijk dient dit losgeld betaald te worden onder de vorm van bitcoins. Als je denkt dat je pc reeds geïnfecteerd werd met het CTB Locker virus, is het eerste wat je merkt dat je niet meer aan je bestanden kan. Bovendien kan je een melding te zien krijgen die je alles uitlegt en vraagt om een boete te betalen. In dit geval moet je de pc onmiddellijk scannen met een betrouwbaar anti-spyware programma omdat hoe sneller je dit doet hoe groter het aantal bestanden is dat je kan redden. Jammer genoeg kan je dit virus bijna niet opmerken voor het zijn melding toont die rapporteert over de gecodeerde gegevens en je vraagt om losgeld te betalen. Hierom zou je steeds een bijgewerkte anti-spyware op je pc moetn hebben, deze kan je makkelijk helpen om infecties zoals deze te vermijden. Wij bevelen ten zeerste Hitmanpro aan.

LET OP !!!! Ga nooit over tot betalen

ctblocker

 

CTB-Locker werd vernieuwd begin 2015. Hierna vraagt het virus om 3 BTC of ongeveer $630 te betalen om de mogelijkheid te krijgen je bestanden te recupereren. Bovendien bevat het een “gratis decodeer” service, een verlengde deadline (96 uur) om de boete te betalen en een optie die toelaat de taal van de melding te wijzigen. Op het moment van schrijven kunnen slachtoffers omschakelen van Engels naar Nederlands, Duits en Italiaans. Een interessant gegeven aan deze nieuwe versie van CTB Locker is dat mensen de mogelijkheid hebben om 5 verschillende bestanden te selecteren die gratis gedecodeerd worden. Deze optie noemt men “Test Decodering” en wordt waarschijnlijk aangeboden om de gebruikers te overtuigen dat deze dienst niet verzonnen is. Desalniettemin mag je het losgeld NOOIT betalen en op die manier scammers ondersteunen. Scan gewoon je pc met een betrouwbare anti-spyware en download dan één van onderstaande programma’s. Deze zullen je helpen om je bestanden te herstellen.

Hoe kan CTB Locker mijn pc infecteren?

CTB Locker word meestal verspreid via misleidende e-mails. Deze kunnen ingesteld zijn om te beweren dat je je aankopen moet bevestigen, betalingen goedkeuren enz. Natuurlijk wordt je pc met deze ransomware geïnfecteerd van zodra je de nep bijlage download. Bovendien moet je voorzichtig zijn met vervelende pop-ups die je aanbieden om programma’s zoals Java of Flash Player bij te werken omdat deze ook kunnen leiden tot de infiltratie van CTB Locker. Zodra dit virus je pc infiltreert plaats het onmiddellijk zijn eigen bestanden en scant het je systeem om specifieke bestanden. Na het ontdekken van de benodigde bestanden (3fr, accdb, ai, arw, bay, cdr, cer, cr2, crt, crw, dbf, dcr, der, dng, doc, docm, docx, dwg, dxf, dxg, eps, erf, indd, jpe, jpg, kdc, mdb, mdf, mef, mrw, nef, nrw, odb, odm, odp, ods, odt, orf, p12, p7b, p7c, pdd, pef, pem, pfx, ppt, pptm, pptx, psd, pst, ptx, r3d, raf, raw, rtf, rw2, rwl, srf, srw, wb2, wpd, wps, xlk, xls, xlsb, xlsm, xlsx, etc.), blokkeert het deze met een elliptische curve codering. Bovendien lijkt het er ook op dat dit programma in staat is om met zijn Commando en Controle server te communiceren via TOR en zijn bevelen op te volgen. Als je Windows XP, Windows Vista, Windows 7 en 8, gebruikt moet je extra voorzichtig zijn want op het moment van schrijven is het virus enkel in staat om deze besturing systemen te infecteren. Als je denkt dat je pc gegijzeld werd en je bestanden gecodeerd, kun je dit nakijken door in Mijn Documenten en bestand te openen bestand te openen.

Hoe het CTB Locker virus verwijderen?

Als je denkt dat het CTB Locker virus je systeem reeds gegijzeld heeft moet je het scannen met Hitmanpro of Malewarebytes en deze gevaarlijke ransomware verwijderen. Om je bestanden te herstellen moet je proberen een backup uit te voeren of gebruik maken van recovery hulpmiddelen zoals R-Studio of Photorec.

Jammer genoeg kan een volledige systeemscan de bestanden die gecodeerd werden door CTB Locker niet herstellen.. Daarom raden we je ook ten zeerste aan om na te denken over de preventie van zulke infecties. Hiervoor kan je één van de hierboven vernoemde programma’s gebruiken. Vergeet ook bovendien niet om regelmatig een backup te maken (dit zo vaak als mogelijk is). Tenslotte kan he ook externe USB harde schijven, CDs, DVDs, Google Drive, Dropbox, Flickr en andere oplossingen proberen. Het is ook aangeraden dat alles wat je deelt enkel beschikbaar is voor de gebruikers die het nodig hebben of voor geautoriseerde gebruikers.

Related Posts

Start een gesprek
1
Hulp nodig?
Hallo wat is het probleem