Blog Post

Help ik ben mijn Windows administrator wachtwoord vergeten / of kwijt

windows-7-admin-password-resetHet Windows wachtwoord vergeten van je computer en je kunt niet meer inloggen. Het gebeurt iedereen wel eens een keer. Maar wat nu… alles weer opnieuw installeren? Ben ik al mijn gegevens, bestanden en foto’s kwijt? De paniek slaat toe en u weet even niet meer wat nu te doen.

Kijk verder en pas de verschillende werkwijzes toe

Het is mogelijk om met behulp van speciale software en een beetje moeite, het inlogwachtwoord te achterhalen. Nu is het in Windows XP niet zo heel erg moeilijk om vergeten wachtwoorden te achterhalen. In de nieuwere Windows 7 en 8 zou dit met alle veiligheden moeilijker moeten gaan zou je denken, maar niets is minder waar. Met de Ophcrack LiveCD is het over het algemeen mogelijk, om uw vergeten wachtwoord te herstellen, en zo weer toegang tot uw computer te krijgen. Het is even werk om de Live CD te maken, maar de kans op succes is redelijk groot.

 

Ophcrack

Er is verschillende software op het Internet te vinden die het wachtwoord om in te loggen op uw account terug kunnen halen, of zelfs compleet kunnen verwijderen. We hebben er een aantal geprobeerd, maar de gene die er met vlag en wimpel boven uitsteekt is de software van Ophcrack. Met deze password recovery tool kan het wonderbaarlijk simpel zijn om uw wachtwoord te achterhalen. Of het nu gaat om een wachtwoord van een administrator account of om een wachtwoord van een standaard gebruikersaccount zonder machtigingen, Er is een goede kans uw Windows wachtwoord weer terug te halen.

Downloaden en Image maken?

De wachtwoord tool werkt via een zogenaamde Live CD. Om deze CD te maken zult u eerst een andere computer moeten vinden met Internet verbinding. Met deze computer zult u als eerste de software moeten gaan downloaden, om het vervolgens te branden als image op een CD. Dit klinkt ingewikkeld, maar het is goed te doen met onderstaande tutorial. Voor de eerste actie, het downloaden van de software, moet u op de site van Ophcrack zijn.

Downloaden van de LiveCD

Hier kiest u ervoor om (via de bovenstaande link) de ophcrack-win32-installer te downloaden. De live CD werkt prima op zowel Windows Vista als op Windows 7. Dus bent u uw wachtwoord in Windows 7 kwijt, dan kunt u met een goede kans proberen om via de Ophcrack LiveCD uw wachtwoord te achterhalen.

De download van het bestand begint. Houd er rekening mee, dat het een redelijk groot betand is, zo rond de 500 MB. En dus enige tijd in beslag kan nemen, afhankelijk van wat voor Internet verbinding u heeft. Sla het ISO bestand op in uw download map, of op een bekende plaats, zodat u er straks eenvoudig bij kunt komen als u het bestand op een CD of DVD gaat branden.

Zoals eerder aangegeven bestaat uw download uit een ISO bestand. Een enkel bestand waarin u al de benodigdheden vindt om uw Windows 7 wachtwoord terug te halen. In het ISO bestand bevindt zich o.a. een mini Linux besturingssysteem, de software van Ophcrack, en diverse andere bestanden om uw wachtwoord te herstellen. Het klinkt allemaal erg ingewikkeld maar wees gerust, dat is het in totaal niet. De CD/DVD zal zometeen geheel geautomatiseerd zijn werk doen. Absoluut geen Linux ervaring nodig.

Het branden van de CD

Als de download gelukt is, en het bestand staat op uw harde schijf, gaan we vervolgens over op het branden van de software. Het branden van een ISO file gaat net even iets anders als het branden van bij voorbeeld een VOB file met Nero. Het is mogelijk om ISO bestanden te branden met Nero

Gebruik van de Ophcrack LiveCD

Het branden is gelukt en nu kunnen we een poging gaan wagen het wachtwoord te achterhalen. We kunnen hier namelijk al achter de rug. U stopt de liveCD in de DVD speler en start de computer vervolgens opnieuw op. Het enige wat nu nog mis zou kunnen gaan is dat de computer niet is ingesteld om van CD of DVD op te starten. Mocht dit (nadat u geprobeerd heeft vanaf de CD op te starten) het geval zijn, dan kunt u leren de computer vanaf CD op te starten via onderstaande link:

Computer vanaf CD of DVD opstarten

Gaat alles naar wens, dan zult u  zult welgeteld een keer op de enter toets moeten drukken. Dit om de poging uw wachtwoord te achterhalen te starten. Dit doet u in het beginscherm waar u kunt kiezen voor drie mogelijkheden. Standaard staat hij op de juiste optie. De Ophcrack Graphic Mode dus —> Enter en de software zal starten. Het programma zal met behulp van een woordenboekaanval uw wachtwoord proberen te achterhalen.

Laatste hoop voor op nieuw instaleren…?

Mocht de Ophcrack cd om een of andere reden nou niet succesvol zijn, en lukt het u maar niet om het wachtwoord te verwijderen in Windows 7, dan kunt u altijd contact opnemen met de het Experteam.

 

Meer wachtwoord herstel mogelijkheden

KON-Boot is een gratis programma die u in ieder geval bij de documenten en mail laat komen. Voor Windows XP en Windows 7 32 bit is het gratis. Voor Windows 8 en de 64 bit versies van Windows 7 moet betaalt worden.

Offline NT Password & Registry Editor is een programma waar over het algemeen veel succes mee wordt behaald. Het kraakt snel uw wachtwoord. Het programma verwijdert uw wachtwoord zodat u weer kunt inloggen zonder wachtwoord.

Heeht u hulp nodig en durft u het zelf niet aan, dan kunt u altijd nog contact opnemen met het Experteam. Wij helpen u dan met het verwijderen van uw inlog wachtwoord.

Related Posts

Start een gesprek
1
Hulp nodig?
Hallo wat is het probleem