Breng het Start menu terug naar Windows 8

Cute_ball_windowsHet is een zeer slechte stap, de startknop waar we sinds Windows 95 zo gewend aan zijn geraakt, zonder pardon verwijderen en er een heel ander startscherm voor in de plaats zetten. Microsoft wil innoveren, dat begrijpen we, maar dat wil niet zeggen dat wij daarin mee hoeft te gaan. Kun je echt niet zonder het menu Start? Dan zijn er manieren om het terug te halen.

Toetsencombinatie

Een redelijk onbekend weetje, is dat er nog een soort van menu Start in windows 8 verborgen zit. Het lijkt in niets op het oorspronkelijke menu Start, maar het geeft je wel snel toegang tot mappen, bestanden en programma’s.

Je roept dit menu op door de Windows-toets in te drukken in combinatie met de letter X. Er verschijnt dan linksonder in het scherm een menu met opties zoals Programma’s, Energiebeheer, Configuratiescherm, Verkenner, kortom allerlei onderdelen die je ook in het menu Start zou hebben aangetroffen. Het is niet helemaal hetzelfde, maar wellicht helpt het je bij het overbruggen van de overstap van Windows 7 naar Windows 8
Start menu 8

startmenu 8De enige manier om echt weer een Start-menu toe te voegen aan Windows 8, is met behulp van software van derden. Een voorbeeld van een goed programma hiervoor is Start menu 8, gratis te downloaden via www.iobit.com

Dit programma brengt niet alleen grotendeels het menu Start (inclusief de knop Start) terug in iets aangepaste vorm, maar stelt je ook nog eens in staat om het Startscherm van Windows 8 met alle tegels, standaard over te slaan, zodat je rechtstreeks opstart op het bureaublad.

Met Start menu 8 kun je zelfs het startscherm van Windows 8 overslaan.

Zodra je het programma hebt geïnstalleerd en gestart, verschijnt er direct een knop Start linksonder in beeld. Wanneer je hierop klikt opent het menu Start, zoals gezegd in aangepaste vorm, waarmee je op oude vertrouwde wijze door je programma’s en bestanden kunt navigeren.

Leuk is dat je ook heel eenvoudig het uiterlijk van de knop Start kunt aanpassen, zodat je, bijvoorbeeld, ineens een Apple logo hebt in plaats van een Windows-logo. Daarnaast zijn er ook voor het menu zelf een aantal fraaie skins beschikbaar, waarmee je het uiterlijk van het menu wat meer naar je hand kunt zetten.

This entry was posted in Computerbouw, Microsoft, Nieuws, Software and tagged , , . Bookmark the permalink.
Start een gesprek
1
Hulp nodig?
Hallo wat is het probleem