Blog Post

LinkedIn reset accounts na lekken wachtwoorden

LinkedIn heeft de accounts waarvan het wachtwoord gelekt is tijdelijk afgesloten. Getroffen gebruikers krijgen een e-mail van het sociale netwerk.
Dat heeft het bedrijf laten weten in een blogpost naar aanleiding van een hack. 6,5 miljoen wachtwoorden van LinkedIn-accounts zouden zijn buitgemaakt, maar dat nummer wordt door het sociale netwerk zelf niet bevestigd.

Wel erkent LinkedIn dat er ‘een aantal wachtwoorden’ is buitgemaakt. De getroffen accounts zijn tijdelijk afgesloten. Gebruikers die proberen in te loggen krijgen de melding dat hun wachtwoord niet geldig is.

 
Vervolgens ontvangen zij een mail, zonder links, over hoe het wachtwoord opnieuw ingesteld kan worden. Daarna ontvangen deze gebruikers een nieuwe mail waarin wel een link zit. Die link verwijst naar een pagina voor het resetten van het wachtwoord.
In een aparte blog legt LinkedIn uit wat gebruikers het beste kunnen doen om hun account over het algemeen beter te beveiligen. Dit gebeurt allemaal nadat woensdag bekend werd dat een lijst met 6,5 miljoen versleutelde wachtwoorden online was gezet.
De hacker die dit gedaan heeft, heeft bewust niet de accounts bij de wachtwoorden gezet zodat misbruik minder gemakkelijk is. De wachtwoorden zijn echter vrij gemakkelijk te kraken.

Related Posts

Start een gesprek
1
Hulp nodig?
Hallo wat is het probleem